Helyi közélet

2014.04.02. 15:15

Választás 2014 | MSZP: eljárás a Vásárhelyi-síremlék ügyében

Miskolc - „Hűtlen kezelés bűntett és más bűncselekmény gyanúja miatt eljárást folytat a rendőrség a felsőhámori Vásárhelyi-síremlék felújításával kapcsolatban” – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő. Azt is kérdezte, hogy Herman Ottó sírja esetében is indul-e rendőrségi eljárás.

Miskolc - „Hűtlen kezelés bűntett és más bűncselekmény gyanúja miatt eljárást folytat a rendőrség a felsőhámori Vásárhelyi-síremlék felújításával kapcsolatban” – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Bazin Géza szocialista önkormányzati képviselő. Azt is kérdezte, hogy Herman Ottó sírja esetében is indul-e rendőrségi eljárás.Mint ismert, dr. Kovács László fideszes önkormányzati képviselő megrendelésére újították fel 2012-ben Vásárhelyi István, 2013-ban pedig Herman Ottó síremlékét a felsőhámori temetőben. A felújítással megbízott vállalkozó, mindkét sírra rávéste, hogy Kovácsnak köszönhető a felújítás. Az eset az országos sajtót is bejárta.

Bazin Géza a sajtótájékoztatóján azt firtatta, a vállalkozó visszafizette-e már a munkákért korábban felvett mintegy 2 millió forintot. „A terület országgyűlési képviselője Sebestyén László, aki az elmúlt hetekben szervezett Herman Ottó emléknapon is előadó volt, mit szól a történtekhez? Kezdeményezett-e bármiféle eljárást a botrányos ügyekben?" – kérdezte Bazin Géza.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában