Helyi közélet

2014.04.10. 09:13

Ne porosodjanak a diplomák!

Miskolc - Országszerte óriási az érdeklődés a diplomamentő program iránt.

Miskolc - Országszerte óriási az érdeklődés a diplomamentő program iránt.A Miskolci Egyetemen körülbelül 500 olyan diploma található, melyet a nyelvvizsga hiánya nem vehették át a végzett hallgatók, tudtuk meg Óváriné Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettestől. Ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy az intézménynek közel 11 ezer diákja van, tehát ehhez a létszámhoz képest nem sok az 500, jelezte, hozzátéve: sokszor szociális okai vannak annak, hogy valamelyik hallgató nem tudja megszerezni a nyelvvizsgát, hiszen sokuknak dolgozniuk is kell, hogy a tanulás költségeit ki tudják fizetni. A rektorhelyettes szerint nagyon hasznos a diplomamentő program, hiszen az épp a nehéz körülmányek között élő diákokat segíti.

Április 7-éig már több mint 20 ezren regisztráltak a diplomamentő programra, és mivel naponta több száz regisztrációt kezdeményeznek az érdeklődők, április 14-ig meghosszabbították az előjelentkezést, közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A diplomamentő programra azok jelentkezhetnek, akik államvizsgájukat a hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítették, ezt igazolják, s csak a nyelvvizsga hiányzik ahhoz, hogy átvegyék diplomájukat.

További részletek a www.eszak.hu-n és a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában