Helyi közélet

2014.04.03. 20:50

"Mindenkinek legyen B terve is!"

Miskolc - Ha nem sikerül az egyetem, tanuljunk szakmát! A diákok is ezt tanácsolják.

Miskolc - Ha nem sikerül az egyetem, tanuljunk szakmát! A diákok is ezt tanácsolják.Mi legyen a gyerekkel, ha nem sikerül az egyetemi felvételi? Erre a kérdésre adott választ a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola csütörtöki pályaorientációs rendezvénye. Az érettségizett diákok ugyanis 2 év alatt technikusi képesítést szerezhetnek a szakközépiskolákban, a Kósban például olyanokat, mint a magasépítő technikus, a mélyépítő technikus vagy a hídépítő és – fenntartó technikus. Kocsis István, az iskola igazgatója a rendezvény megnyitóján elmondta: szeretnék a régió gimnazistáink érdeklődését felkelteni az építőipari szakmák iránt. Az építőipar ugyanis újra magára talált, Miskolcon és a megyében is számos építkezés folyik és zárult a közelmúltban.

A rendezvényen részt vettek az Avasi Gimnázium diákjai is, akik szívesen megosztották velünk továbbtanulási elképzeléseiket.

További részletek a www.eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában