Helyi közélet

2014.04.29. 11:03

Megérkezett Miskolc ötödik új villamosa is

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" nagyprojekt április 28-án, hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett az ötödik új Skoda villamos.

Miskolc - A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése" nagyprojekt április 28-án, hétfőn este újabb jelentős állomásához érkezett: megérkezett az ötödik új Skoda villamos.2013. július 2-án érkezett az első, 2013. augusztus 20-án a második, 2014. április 7-én a harmadik és április 24-én a negyedik Skoda gyártmányú villamos. A folyamat látványos felgyorsulását jelzi, hogy egy héten belül két új villamos érkezett Miskolcra.

Az ötödik jármű 2014. április 28-án az esti órákban, ahogy már megszoktuk, Bánrévén keresztül lépett be az országba. Az átlépés zökkenőmentesen zajlott ismét, így 19 órakor lépte át a szerelvény a határt, majd este fél kilenckor érkezett meg a Miskolc Városi Közlekedési vállalat telephelyére.

Mielőtt Miskolc ötödik új villamosa is forgalomba áll és szállítja az utasokat, teljesítenie kell 500 kilométernyi tesztkört a megújult miskolci villamospályán.

Idén még 24 új villamos érkezik Miskolcra

A tervezet szerint ebben az évben 24 új villamos érkezik: 1 darab májusban, 5 új villamos júniusban, 3 júliusban, 2 augusztusban, 4 szeptemberben és 3-3 darab októberben, novemberben és decemberben. 2015 első negyedévében még két új Skoda villamos érkezik Miskolcra, így lesz teljes a 31 darabos új flotta, amely teljes egészében leváltja a régi villamosokat.

- Miskolc Városi Közlekedési Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában