Helyi közélet

2014.04.10. 11:39

"Megehetnénk a maradékot?"

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miért nem kerülhet a vállalati rendezvények megmaradt étele a szegényekhez?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miért nem kerülhet a vállalati rendezvények megmaradt étele a szegényekhez?„Nemrég az egyik rendezvényen rengeteg étel maradt. Nem tudom, mi történt a sok ennivalóval, de véleményem szerint oda kellett volna adni a szegényeknek", írja a Facebookon az egyik szegény emberekkel foglalkozó felhasználó. Egy másik bejegyzés pedig így szól: „Kisfiamat egyedül nevelem tanári fizetésből. A szüleim már nem élnek, segítségünk nincs, devizahitelünk viszont van. Hó végén már nincs ennivalóra pénzünk. A hétvégék kritikusak."

A szegényeknek

A megmaradt ennivaló felajánlásának ötlete nem újdonság, pár éve mozgalom indult az országban abból a célból, hogy az áruházak majdnem lejárt élelmiszereit szegény emberekkel foglalkozó szervezetek kapják meg.

De van-e hagyománya megyénkben a feleslegessé vált ennivaló odaajándékozásának? Kiderült, korábban akadt rá példa, de ma már spórolósak a cégek.

További részletek a www.eszak.hu-n és a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában