Helyi közélet

2014.04.15. 13:38

Közlemény - Jobbik: A vízművek szerint is fertőzésveszély van Miskolcon

Miskolc - Már nemcsak a Jobbik állítja, hogy fertőzésveszély van Miskolcon. A Miskolci Vízmű is elismerte: egyes városrészekben nem megfelelő a szennyvízelhelyezés, ez pedig közegészségügyi kockázatot jelent. Vannak olyan utcák, ahol a felhasznált vezetékes ivóvíznek csupán 3 százaléka kerül szennyvízként kezelésre.

Miskolc - Már nemcsak a Jobbik állítja, hogy fertőzésveszély van Miskolcon. A Miskolci Vízmű is elismerte: egyes városrészekben nem megfelelő a szennyvízelhelyezés, ez pedig közegészségügyi kockázatot jelent. Vannak olyan utcák, ahol a felhasznált vezetékes ivóvíznek csupán 3 százaléka kerül szennyvízként kezelésre.Minderről Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, közérdekű adatkéréssel fordult a Miskolci Vízművekhez, hogy megtudja, mennyire sikerült az elmúlt években felszámolni a város legneuralgikusabb pontjain az illegális szennyvízelhelyezést, figyelembe véve azt, hogy ezeken a területeken rendszeresek a hatósági ellenőrzések.

A válaszból kiderült: a Bábonyibérc és Lyukóvölgy legproblémásabb részein az ott élők mind a mai napig nem rendelkeznek szennyvíz-elszállítási szerződéssel, olyannyira, hogy vannak olyan – mélyigénytelenek által sűrűn lakott – utcák, amelyek a vízművek nyilvántartása szerint nem is léteznek. A MIVÍZ Kft elismerte azt is, a felhasznált ivóvíznek mindössze 3 százaléka kerül szennyvízként kezelésre, 97 százaléka pedig a nem megfelelő szikkasztás miatt közegészségügyi kockázatot jelent, szennyezi a talajt és a felszín alatti vizeket.

Jakab Péter szerint ez is jelzi, a Fidesz a hatósági ellenőrzéseket kizárólag marketing célokra használja, mit sem törődve azzal, hogy a városban járványok üthetik fel a fejüket a középkori közegészségügyi állapotok miatt. A politikus elmondta, a kialakult helyzetről tájékoztatta a kormányhivatalt ès a Környezetvédelmi Felügyelőséget, egyúttal nyomatékosította azt is, a Jobbik véget fog vetni annak, hogy a törvények nem mindenkire vonatkoznak egyformán. „Az egyenlő bánásmódot ki fogjuk terjeszteni mindenkire, beleértve a normakövető magatartást felmutatni nem akaró kisebbséget is, elérve azt, hogy ahol 40 ingatlan van, ott 40 szennyvíz-elszállítási szerződés legyen" - fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy ezt hogyan kívánják elérni azt válaszolta: a szerződés megkötése egyrészt törvényi előírás, másrészt, aki nem gondoskodik a megfelelő elhelyezésről, annak nem jár szociális segély sem.

Jakab Péter, 

Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke,

Miskolc MJV önkormányzati képviselője


Miskolc - A MIVÍZ Kft. a kiépített biztonsági figyelőrendszeren keresztül és szolgáltatásaival garantálja, hogy Miskolcon mindig kristálytiszta az ivóvíz. A MIVÍZ Kft. épp ezért meglepődve vette tudomásul, hogy Jakab Péter önkormányzati képviselő 2014. április 15-én „A Vízművek szerint is fertőzésveszély van Miskolcon" címmel tartott sajtótájékoztatót.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában