Helyi közélet

2014.04.09. 11:51

Április a sör hónapja Miskolcon

Miskolc - A Miskolci Galéria Rákóczi-házában kedden a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a X. Nemzetközi Kézműves Sörversenyt rendezte meg.

Miskolc - A Miskolci Galéria Rákóczi-házában kedden a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete a X. Nemzetközi Kézműves Sörversenyt rendezte meg.A jubileumi sörverseny résztvevői már visszajárók a miskolci rendezvényre.

- A magyarországi Sörfőzdék Egyesülete húsz esztendős az idén. Az évfordulót több jeles eseménnyel is megünnepeljük! - nyilatkozta lapunknak Vaskó György, az egyesület elnöke.

Elsőként a Magyarországi Sörcikkgyűjtők Egyesületének kiállítását nyitották meg a Miskolci Galériában. A tárlatot, amely a kézműves sörfőzdék történetéről szól - termékek, úgynevezett számolócédulák és sörös címkék és reklámok - , április 27-ig láthatják az érdeklődők. A megnyitó után startolt el a X. Nemzetközi Kézműves Sörverseny, amelyre idén első ízben Angliából is érkeztek nevezések. Az esemény immár a régió legjelentősebb sörversenye, ugyanis közel 90 sört neveztek a főzdék: a szigetországiak mellett cseh, ukrán, szlovák, és lengyel kézműves sörök is terítéken, vagy ha úgy tetszik pohárban voltak kedden.

Azt, hogy ki nyerte a jubileumi versenyt április 24-én derülhet ki, hiszen aznap rendezik az „Iszom a sört, szívem mámorban fürdik" című IV. Nemzetközi Sörös Konferenciát a miskolci városháza dísztermében.

- A konferencia keretében hirdetjük ki a verseny eredményét, és adjuk át a díjakat - tudtuk meg Vaskó Györgytől. - Másnap a közönségé a főszerepe, mert április 25-től 27-ig a Szinvateraszon a Kézműves Fesztiválra várjuk az érdeklődőket, ahol több, mint félszáz kézműves sör, és kulturális programok, így koncertek is lesznek három napon át.

ÉM-JLI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában