Helyi közélet

2014.03.21. 19:26

Választás 2014 | Egészségnapon járt az államtitkár Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására Felsőzsolcára látogatott pénteken délután dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Felsőzsolca - Csöbör Katalin országgyűlési képviselő meghívására Felsőzsolcára látogatott pénteken délután dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár. A meghívás apropóját a Felsőzsolcai Egészségnap adta. Csöbör Katalin elmondta: az elmúlt hetekben több borsodi településen szerveztek szűréseket.

Dr. Szócska Miklós többek között arról is beszélt, hogy hivatalba lépése idején több olyan közhellyel - mint például a magyarok körében a legmagasabb a daganatos megbetegedések száma a világon - is szembesült, amivel szemben nem látott cselekvést. Az elmúlt években viszont bevezették a népegészségügyi termékadót, törvényt alkottak a nemdohányzók védelmében, vagy éppen több védőoltás is ingyenes lett.

- Sajnálatos, de tény az is, hogy a mozgásszegény életmód miatt többen halnak meg, mint a dohányzók - tette hozzá az államtitkár. - Többek között ezért indítottuk útnak a mindennapos testnevelést az iskolákban.

Megtudtuk: az államtitkár súlyosnak tartja az energiaital fogyasztás veszélyeit is.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában