Helyi közélet

2014.03.14. 11:12

Több mint kétezren indulnak útnak szombaton a Majális-parkból

Miskolc - 2014. március 15-én ismételten együtt ünnepelik a túrázni vágyók Nemzeti Ünnepünket, hiszen több mint 2000 fő gyűlik össze a Majális-parki Királyasztalnál, ahonnan a különböző távú gyalogtúrákra indulnak el a márciusi ifjakra emlékezve.

Miskolc - 2014. március 15-én ismételten együtt ünnepelik a túrázni vágyók Nemzeti Ünnepünket, hiszen több mint 2000 fő gyűlik össze a Majális-parki Királyasztalnál, ahonnan a különböző távú gyalogtúrákra indulnak el a márciusi ifjakra emlékezve. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a Miskolc Városi Diáksport Szövetség együttes szervezésében kerül lebonyolításra a Népek Tavasza teljesítménytúra, immár 17. alkalommal. Ahogy eddig azt megszokhatták az érdeklődők, úgy idén is van lehetőség iskolás csoportoknak kedvezményesen részt venni az emléktúrán.

A korábbi várakozásoknak megfelelően több mint 1.150 fő jelentkezett be, akik összesen 23 iskola növendékei és két távon (10, illetve 13 km) teljesítik a túrát. Lesz résztvevő Miskolcról, de természetesen a megye különböző pontjairól (Kistokaj, Encs, Szirmabesenyő, Tiszalúc, Halmaj, Emőd, Tiszatarján, Tiszaújváros, Sajókeresztúr, Kazincbarcika) is érkeznek diákcsoportok, ezen kívül Hajdú-Bihar megyét is több iskola fogja képviselni a rendezvényen. Minden résztvevő emléklappal, kitűzővel és nagyszerű élményekkel gazdagodva térhet haza, miután jóízűen elfogyasztotta a zsíroskenyeret és a teát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában