Helyi közélet

2014.03.10. 12:23

Patak utca: fásítják, füvesítik

Miskolc - A mélygarázsban gépészeti munkák folynak, hamarosan „fenn” folytatják.

Miskolc - A mélygarázsban gépészeti munkák folynak, hamarosan „fenn” folytatják.Láthatólag finisébe érkezett a Patak utcai beruházás. A látottakat erősítette meg Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. Elmondta, április közepén parkosítással és útépítéssel folytatódik a beruházás, nyárra lesz kész a pihenőterület. Megtudhattuk még, a mélygarázsnál a kivitelező jelenleg a térszín alatti építményben az elektromos, a gépészeti és szakipari munkák befejezésénél tart. A mélygarázs feletti, 5430 négyzetméternyi közterületen utat építenek, parkosítanak majd.

Sétány épül

A fásított, füvesített téren létrehozott gyalogos zónában fasorral szegélyezett sétány épül ki, ez teremt majd összeköttetést a Városház tér és az Antall József tér között. A térfelszín rekonstrukciója során a tervben kijelölt útfelületek aszfaltburkolatot kapnak bazalt kiskocka szegélyezéssel, helyenként forgalomlassító betétekkel. A járdákat és a sétányokat beton térkővel burkolja a kivitelező.

A fejlesztés több mint 211 millió forintból valósul meg, melyből közel 180 millió a megítélt támogatás. A munkák a tervek szerint április közepén kezdődnek és június végére készülhetnek el, mondta az Észak-Magyarországnak Pásztor Imre.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában