Helyi közélet

2014.03.10. 11:50

Öveket becsatolni!

Miskolc - Három napos akció során a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.

Miskolc - Három napos akció során a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. március 10-én, 11-én és 12-én fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek, továbbá a bukósisak előírásszerű használatára.

A közúti kontroll kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, a Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi, az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vesznek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködnek.

A rendőrségi tapasztalatok alapján a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye! A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Az ellenőrzés célja, tehát többek között az, hogy a biztonsági öv használat Magyarországon mielőbb elérje az európai 90 százalékos átlagot, amely akár 20 százalékkal is csökkenthetné a közúti balesetben elhunytak számát.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában