Helyi közélet

2014.03.04. 10:31

Miért kell várni a laptopra?

Miskolc - Laptop-pályázat: 45 napot ígértek, de már kilencven napja várnak. Miért?

Miskolc - Laptop-pályázat: 45 napot ígértek, de már kilencven napja várnak. Miért?A pályázati felhívás szerint az igényléseket 45 napon belül bírálják el, olvasónk azonban 90 napja várja, hogy megkapja, vagy sem az ingyen laptopját – panaszolta levelében. Mi az oka a csúszásnak? – kérdeztük.Érdeklődésünkre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályától a következő választ kaptuk: „A pályázatok elbírálásának határideje a pályázati felhívás szerint a benyújtási határidő lejártát követő 45 napon belül történik. Tekintve, hogy az első, miskolci szakasz pályázati határidejét január 17-ig meghosszabbították, ezért ezt követően, az összes pályázat beérkezése után kezdődhetett meg a kiértékelés és az elbírálás. A pályáztatót ugyanakkor megilleti a jog, hogy a bírálati időt további 45 nappal meghosszabbítsa. A feldolgozás és a hiánypótlás időigényes, de a Programiroda természetesen a lehető leggyorsabb eredményhirdetésre törekszik. A tervek szerint a miskolci és a járási települések pályázatainak elbírálása és a kiértesítés március folyamán megtörténik."

Összesítik

A Digitális Program második szakasza, amelyben a járáshoz tartozó településeken élők igényelhettek laptopot, a múlt héten lezárult, az igényeket február 28-tól összesítik.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában