Helyi közélet

2014.03.24. 14:57

Kovács Katival ünnepeltek Szikszón

Szikszó - Vidám hangulatban ünnepelték a nyugdíjasokat szombaton Szikszón, a sportcsarnokban. Dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő megköszönte a sok évtizedes munkájukat, társadalomösszetartó szerepüket.

Szikszó - Vidám hangulatban ünnepelték a nyugdíjasokat szombaton Szikszón, a sportcsarnokban. Dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő megköszönte a sok évtizedes munkájukat, társadalomösszetartó szerepüket.A helyi ovisok színes, szórakoztató műsorával kezdődött, majd az idősek kulturális összeállításával folytatódott Szikszón a városi nyugdíjasok napja a sportcsarnokban. Ezt követően Füzesséri József polgármester köszöntötte a szép számú vendégsereget. „Szikszón példaértékű dolgokat tudtunk végrehajtani az elmúlt három évben” – mondta. A sikeres pályázatokkal kapcsolatban megköszönte dr. Mengyi Roland és a kormány támogatását.

„Látszik épül, szépül a város, s az itt élő lakosok ezt a magukénak érzik”- szólt elismerően dr. Mengyi Roland Szikszóról. Elárulta, hogy a városhoz hasonlóan az idősek rendezvényeit is szívesen látogatja, mivel szeretetet, türelmet sugároznak embertársaik felé. A társadalom feladata és kötelessége, hogy megbecsülje a nyugdíjasokat, gondoskodjon róluk. „Az akkori jövőt, a mostani jelent építették. Fontos, hogy milyen példát adunk át”- utalt a generációk egymásra épülésére a képviselő.

Dr. Mengyi Roland emlékeztetett arra, hogy a polgári kormány évről évre emelte a nyugdíjakat, csökkentette a rezsit. Szigorította az új BTK-ban az idősek kárára elkövetett bűncselekmények büntetését, lehetővé tették a nők számára a 40 év szolgálati idő utáni nyugállományba vonulást. „Folytassuk a megkezdett munkát”- kérte hallgatóságát dr. Mengyi Roland.

Kovács Gábor a Bob hercegből énekelt, valamint egy nápolyi dalt. A fiatal művész után a 70-80-as évek nagy kedvence, Kovács Kati lépett színpadra és adott fergeteges koncertet. A zene után következett az ebéd. Moldván Tibor, görög katolikus parochus és Csomós Jánosné református lelkész mondott asztali áldást.

- Csontos László sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában