Helyi közélet

2014.03.13. 19:46

Interjú: Mattan!

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Mattan volt, aki nem csak mint lemezlovas ért el komoly sikereket a tavalyi évben. Erről is mesélt a Szinva Rádió esti műsorában.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Mattan volt, aki nem csak mint lemezlovas ért el komoly sikereket a tavalyi évben. Erről is mesélt a Szinva Rádió esti műsorában.Szabi: - Picit menjünk vissza a múltba. Hogyan telt a tavalyi éved?

Mattan: - Több remek buli is volt tavaly, ahol játszhattam és emellett továbbra is több klubnak is én csináltam a grafikai anyagait. Dolgoztam rádióban, ahol az egyik házigazdája voltam egy elektronikai műsornak, amiből azóta már kiléptem. A fennmaradó időmben pedig legfőképpen a grafikai és a DJ versenyekkel voltam elfoglalva.

Szabi: - Ha jól tudom a zenélés mellett más komoly sikert is elértél. Mesélj erről picit?

Mattan: - Igen a tavalyi évben két grafika versenyen is sikerült bekerülni az elsők közé a Talenthouse oldalon. Az elsőn az ibizai Amnesia klub 2013-as pólókollekciójába lehetett bekerülni egy pólótervezettel. 5 nyertest választottak ki köztük az én tervemet is. A nyereményt később megduplázta a klub. Az eredményhirdetés után pár hónappal jelezték, hogy lesz egy díjátadó ünnepség Ibizán a klubban, augusztusban, ahová szeretettel várnak és természetesen minden költséget ők állnak. Fantasztikus vendéglátásban volt részem, de sajnos csak egy napot tudtam ott maradni. (http://www.amnesia.es/webapp/product?mcon_id=4271)

A másik versenyt a Take That fiúcsapatból jól ismert Mark Owen indította. Itt olyan grafikát kellett készíteni, amit a frissen megjelent The Art Of Doing Nothing című albuma inspirált. Egy pofátlanul egyszerű tervvel sikerült itt nyernem. A pénznyeremény mellett itt a fődíjhoz tartozott, hogy megrendelhetővé tették a grafikát nyomtatott formában a Universal Music oldalán, amelynek megvásárlásával a londoni BeyondAutism alapítványt lehet támogatni. (http://store.universal-music.co.uk/restofworld/prints/mark-owen-mark-owenhigh-quality-print/invt/78023356)

Az év végén pedig ismét egy hihetetlen hírrel keresett meg a londoni Talenthouse iroda, hogy szeretnék ezt a munkámat kiállítani a bázisukon.

Szabi: - Zenei téren pedig szintén részt vettél egy versenyben, erről mit tudhatunk?

Mattan: - Több DJ versenyben is részt vettem már, de ezek közül a tavalyi évben Carl Cox és a Space Club versenyén sikerült elérni a legjobb eredményt. Itt bekerültem a ’runner up’ kategóriába, aminek köszönhetően hónapokig elérhető volt Carl Cox weboldalán a mixem és kaptam egy kisebb ajándékcsomagot is a Space Club-tól.

Szabi: - Szombaton 10 éves lett a Truesounds projekt, ami már egy komoly mérföldkőnek számít! Milyen volt ez a 10 év és hogy érezted magad a szülinapi partyn?

Mattan: - A tíz évből több mint 7 évig a csapat tagja voltam. Fantasztikus élményeket köszönhetek Szigeti Peti, azaz Dandy barátomnak és természetesen Gergőnek, azaz Invoice-nak is. Szinte az ország összes kisebb és nagyobb klubjában játszhattam az évek folyamán, többször külföldi sztárvendégekkel.

A szülinapi buli óriási volt. Rengetegen eljöttek a budapesti Cinema Hall klubba. Jó volt látni a régi ismerősöket ismét és zeneileg pedig mondhatom, hogy igazán maradandót alkottak a lemezlovasok ezen az estén.

Szabi: - Tervek 2014-ben?

Mattan: - Tervekről már csak akkor beszélek, ha már megvalósultak, de ami biztos, hogy folytatom a versenyeket, hiszen ezek igazán jó lehetőségeket kínálnak mindig és folytatom a Mattan mellett a Kenpo Tenzin alteregóm alatt a drum and bass műfajt is.

Szabi: - Köszönöm Máté!

Mattan: - Köszönöm az interjút Szabi! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában