Helyi közélet

2014.03.03. 20:30

Elűzték a telet Ózdon

Ózd - A télbúcsúztató után a helyiek azt mondják: most már jöhet a tavasz.

Ózd - A télbúcsúztató után a helyiek azt mondják: most már jöhet a tavasz.Jelmezes felvonulással, a kisze-báb elégetésével, fánkkal, forró teával és némi házi pálinkával búcsúztatták el a telet Ózdon. A Bárka Színpad által lassan másfél évtizede hagyományos rendezvényen idén is többszázan vettek részt. Az esemény főszervezője ezúttal minden szempontból elégedett volt.

- Tavaly hóesésben tartottuk meg ezt a rendezvényt, idén szerencsére az időjárás is a kegyeibe fogadott minket - fogalmazott Tompa Zoltán. - A verőfényes napsütésben szerencsére sokan eljöttek, annak pedig kimondottan örülök, hogy az emberek rendkívül aktívak voltak. Láttam például saját készítésű kisze-bábot is, amit szintén tűzre dobtak. Ez azt jelenti, hogy az ózdiak már várják, számítanak a télbúcsúztatóra, ez pedig rendkívül jó érzés. Szerencsére ezúttal a város is a segítségünkre sietett, így még színvonalasabb lett a délutánunk.

Régiek és újak

A felnőttek és a gyerekek jelmezbe öltöztek, gólyalábasokkal táncoltak, a délután csúcspontja pedig valóban a kisze-báb égetés volt.

A résztvevők között volt, aki évről-évre ellátogat az eseményre, de olyanokkal is találkoztunk, akik most először jöttek el a közös télűzésre.

- Hiszünk abban, hogy mi is hozzájárulhatunk a hideg időszak végéhez - árulta el Hajdúné Bárdos Hedvig. - Nagyon jól éreztünk magunkat, különleges élmény volt számunka ez a délután. Megnéztük az előrejelzést is, biztosra mentünk, most már valóban marad a tavasz. Pláne így, hogy a kisze-báb már a múlté, reméljük a tél is.

Tánc a gólyalábon

Az ózdiak ezen a napon együtt szórakozhattak a Sugalló Zenekarral, akik egy csángó farsangi műsorral készültek. Ezután elfogyott a forró tea, a fánk, és némi házi pálinka is előkerült. A körtánc során akadt akit a gólyalábasok kértek föl.

- Eleinte az emberek tartottak ettől a tánctól, mert féltek, hogy rájuk esünk - mondta Fekete Dávid, aki egyméteres gólyalábról tekintett le a résztvevőkre. - Nem veszélytelen, de szerencsére stabilan álltuk a sarat, így sikerült az ózdiaknak ismét egy jó hangulatú délutánt szerezni. Ehhez persze nem csak mi kellettünk, hanem a Sugalló és a helyi tűzzsonglőrök is, akik szintén látványos produkciókkal szolgálták ki a közönséget.

A kora esti órákban a parkolóban felállított színpadot két helyi zenekar, a Fools és a Sunrise foglalta el, végül Riz Levente és Barátai, Abaházi Csabáék szórakoztatták ózdi közönséget.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában