Helyi közélet

2014.03.07. 07:32

Csődvédelemben bízik a Csavar- és Húzottáru Zrt.

Alsózsolca, Miskolc - Egyezségi tárgyalásra hívta csütörtök délelőttre hitelezőit a Csavar- és Húzottáru Zrt. cs.a.

Alsózsolca, Miskolc - Egyezségi tárgyalásra hívta csütörtök délelőttre hitelezőit a Csavar- és Húzottáru Zrt. cs.a.Csődeljárás alatt áll az alsózsolcai székhelyű Csavar- és Húzottáru (CH) Zrt. A csődeljárást a társaság kérésére rendelte el a Miskolci Törvényszék. A végzés értelmében a csődeljárás kezdő napja a végzés Cégközlönyben történt közzétételének időpontja, azaz 2014. január 11. napja – olvasható a társaság honlapján.

Szalai Zsuzsanna vezérigazgató tájékoztatása szerint a végzés közzétételétől a CH Zrt. cs.a.-t fizetési haladék illeti meg a vele szemben a fizetési haladék kezdő időpontját megelőzően, illetve azt követően esedékessé váló pénzkövetelések vonatkozásában, kivéve a Csődtörvény 11 § (1) bekezdésben felsorolt követelések tekintetében. A fizetési haladék a közzététel utáni 120. napot követő második munkanapon 0 órakor megszűnik, kivéve, ha a bíróság a fizetési haladék meghosszabbításáról a vagyonfelügyelő által ellenjegyzett jegyzőkönyvi határozat alapján végzést hoz és intézkedik annak Cégközlönyben történő közzétételéről.

A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX törvény 10. § (2) bekezdés f) pontja értelmében a CH Zrt. cs.a.-val szemben a csődeljárás kezdő napját megelőzően keletkezett követeléseket a csődeljárás elrendeléséről szóló végzés közzétételétől számított 30 napon belül, illetve a csődeljárás kezdő napja után keletkező követeléseket 8 munkanapon belül kell az azokat megalapozó okiratok csatolásával bejelenteni postai úton a Miskolci Törvényszék által kirendelt ÁZSIÓ Könyvszakértői, Gazdasági tanácsadói, Szolgáltatói és Kereskedelmi Kft. (4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy út 1. 4. em) vagyonfelügyelő, illetve ezzel egyidejűleg a CH Zrt. cs.a. részére.

A társaság csütörtök délelőtt 11 órára egyezségi tárgyalásra hívta a hitelezőket. A tárgyaláson elhangzottakról és a csődeljárás megindításának okáról azonban egyelőre nem kívánt beszámolni Szalai Zsuzsanna.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában