Helyi közélet

2014.03.25. 08:15

Acélmű épül Miskolcon!

Miskolc - Bár sokan már eltemették a diósgyőri kohászatot, hamarosan új acélmű épül.

Miskolc - Bár sokan már eltemették a diósgyőri kohászatot, hamarosan új acélmű épül.Újraindul az acélgyártás Diósgyőrben, március 28-án leteszik az alapkövét a Digép Miniacél- és hengerműnek!Az elmúlt években az Észak-Magyarország több alkalommal is arról írt, hogy folynak a tárgyalások az 1770-ben alapított diósgyőri kohászat feltámasztásáról, ám a gyár 2008-as bezárását követően rögös út vezetett odáig, hogy a befektető – ha nem is régi helyen, hanem néhány száz méterrel arrébb, újra indítsa a termelést. Ehhez Európa egyik legkorszerűbb Mini Milljét építik meg a DIGÉP Ipariparkban.

Az Észak-Magyarország exkluzív információi szerint a Mini Mill egy energiatakarékos (hulladék-előmelegítő technológiával) üzemelő acélműből és egy hozzá szervesen illeszkedő hengerműből áll majd. A mű évente 320 ezer tonna folyékony acél gyártására lesz alkalmas, melyből 200 000 tonna hengerelt minőségi karbon és ötvözött köracél készül, a további 120 000 tonnából ötvözött kovácsolási célú buga, illetve öntecs előállítása történik majd.

Az üzem korszerű volta ellenére is 320 szakember megélhetését biztosítja majd hosszútávon, és garanciát jelent egy már kihalásra ítélt szakmai kultúra fennmaradására Miskolcon.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában