Helyi közélet

2014.02.14. 17:10

Többes öröm, többes kiadás?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Statisztikai Hivatal legfrissebb kiadványa szerint megyénkben a legalacsonyabb az ikerszülések aránya.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A Statisztikai Hivatal legfrissebb kiadványa szerint megyénkben a legalacsonyabb az ikerszülések aránya.Mi lehet az oka, hogy B.-A.-Z. megyében a legalacsonyabb az ikerszülések aránya, sőt a rendszerváltás óta a felére esett vissza, miközben az országban egyre több az ikerpár?

Bizonyos statisztikai adatok alapján alapján úgy tűnik, a gazdasági jólét együtt jár az ikerszületések arányának növekedésével, ám e megállapítás megbukni látszik a nemzetközi összehasonlításban. E szerint az EU-ban például az ikerszületések arányában Csehország az ötödik, míg Magyarország a hatodik helyen áll, de Románia, Litvánia és Lengyelország sereghajtók. Világviszonylatban a legtöbb iker Közép-Afrikában születik, míg Ázsiában és Dél-Amerikában alacsony ez az arány.

Az ellentmondások feloldását dr. Nagy Gábor szülész-nőgyógyásztól, a B.-A.-Z. Megyei Kórház osztályvezető főorvosától reméltük, akivel több oldalról is körbejártuk a témát. Megszólal a cikkben egy négygyermekes anya is, akinek hármas ikrei már betöltötték a hármat.

Részletek a szombati Észak-Magyarországban és az eszak.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában