Helyi közélet

2014.02.19. 11:48

Rács mögött az ózdi emberölési ügy gyanúsítottjai - Videó!

Ózd - Egy borsodbótai idős nő sérelmére elkövetett rablási kísérlet és az ózdi emberölés szálai a rendőrségen találkoztak.

Ózd - Egy borsodbótai idős nő sérelmére elkövetett rablási kísérlet és az ózdi emberölés szálai a rendőrségen találkoztak.Rablás bűntett kísérlete elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság, mert 2014. február 5-én éjfél után nem sokkal ismeretlenek behatoltak egy 80 éves borsodbótai nő portájára, azért hogy a lakásból pénzt és egyéb értékeket tulajdonítsanak el. A betolakodókat azonban cselekményük közben megzavarták, így a kiszemelt ingatlantól elmenekültek. Az ügyben érkezett lakossági bejelentést követően a rendőrök a helyszín közelében elfogták és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható - három környékbeli településen élő - 20 éves V. Pétert, 22 éves S. Milánt, 27 éves F. Gábort, valamint a 23 éves V. Alexandrát.

Az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügy őrizetbe vette a gyanúsítottakat és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk érdekében, amit a bíróság ügyészi indítványra 2014. február 7-én elrendelt.

A rablási ügy nyomozásába a kezdetektől fogva bekapcsolódott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya is, mert az elkövetés körülményei nagyfokú hasonlóságot mutattak a néhány nappal korábban Ózdon történt emberölési üggyel.

Mint köztudott, akkor még ismeretlen tettesek 2014. január 31-ére virradó éjszaka Ózd, Szenna nevű városrészének családi házába behatoltak, majd megölték az ott lakó 82 éves asszonyt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője az elkövetők kézre kerítése érdekében nettó 500.000 forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A párhuzamosan folytatott büntetőeljárások során beszerzett adatok eredményeként megalapozott gyanú merült fel arra, hogy a két ügy elkövetői köre egybeesik. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2014. február 17-én az emberölési ügyben gyanúsítottként hallgatta ki a korábban rablási kísérlet miatt előzetes letartóztatásba helyezett négy terheltet.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya az emberölési ügyben korábban kitűzött nyomravezetői díjat visszavonta.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában