Helyi közélet

2014.02.07. 12:59

Kisavas - Jobb út, vonzóbb ingatlan?

Miskolc - A Kisavas egyik utcájába kikerült egy behajtani tilos tábla, majd azt a Városgazda leszerelte.

Miskolc - A Kisavas egyik utcájába kikerült egy behajtani tilos tábla, majd azt a Városgazda leszerelte.Évekkel ezelőtt tettem bejelentést először a kisavasi Csabai sor, Zsolcai sor úthibái miatt - mondta munkatársunknak a Kisavason Szabó Attila. - Kaptam választ: "tervbe van véve", "iktatva van", vagy éppen "el lett rendelve". Azonban igazándiból nem történt semmi. Írtam a polgármesternek is a kisavasi gondokkal kapcsolatban, de idő kellett hogy reflektáljanak. Azt is csak úgy kaptam meg, hogy jeleztem: ha nem kapok érdemi választ, akkor panaszt teszek a megfelelő fórumokon keresztül. Ezek után hívtak, kijöttek, megnéztek mindent. Megbeszéltük, hogy érdemes lenne kitenni ennek megfelelően KRESZ táblát, felhíva az arra közlekedők figyelmét például a rossz útra. Néhány nappal később egy behajtani tilos tábla került kihelyezésre, amit nem igazán értek. Eddig négy autóm ment tönkre közel 12 esztendő alatt, nem is veszek egyelőre gépkocsit. Nem mondom azt, hogy az önkormányzat tehet minderről, viszont jó lenne tudni, hogy milyen tervei vannak a városnak a Kisavassal a jövőben.

A közműveket fejleszteni

Kisavasi közbiztonság? Szabó Attilánál is volt már betörés. Elmondta, hogy mostanában öröm számára, hogy láthatóan megjelent a polgárőrség a hegyen. Ugyanakkor ha lehetősége lenne, akkor a közműveket kellene szerinte a Kisavason megcsinálni, mert az magával hozhatná a további fejlődést.

- Ha normálisan meg lehetne közelíteni a helyet, akkor a tulajdonosok használnák a pincéket, az eladó ingatlanoknak pedig talán könnyebben lehetne új gazdát találni - fogalmazott.

A miskolci önkormányzattól megtudtuk: nem ők szerelték ki a behajtani tilos táblát. Azt azóta eltávolították és a Városgazda szakemberei "úthibák" és "zsákutca" táblákat szerelt fel.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában