Helyi közélet

2014.02.06. 08:12

Jótékonysági akció a csörgőlabdacsapatnak

Miskolc - Fél éve indított jótékonysági akciót a Miskolci Jegesmedvék. Az összeget megduplázta a Miskolc Autó.

Miskolc - Fél éve indított jótékonysági akciót a Miskolci Jegesmedvék. Az összeget megduplázta a Miskolc Autó.A szeptembertől folyó akció lényege az volt, hogy a Macik hazai mérkőzései előtt 30 darab számozott korongot „kölcsönözhettek" a drukkerek, amellyel részt vehettek az aznapi játékban. A korongok „kölcsönzéséből" származó bevételt a Miskolc Autó megduplázta, az így összegyűlő pénzt jótékony célra ajánlották fel. Nevezetesen az Észak Magyarországi Látássérült Rehabilitációs Központ és a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete 13 tagból álló női és férfi csörgőlabdacsapat edzéseinek és bajnokságon való részvételének támogatására, a felszerelés, a sporteszközök beszerzésére, a bajnokság fordulóira történő elutazás finanszírozására. Így a hokis akció és a Miskolci Autó támogatása révén összesen 344 ezer forint támogatáshoz jutottak a látássérült sportolók, tudtuk meg a Miskolci Első Lady Lions Club soros elnökétől, Juhász Ritától.

A klub szervezésében állt fel a csörgőlabdacsapat, amely januártól hetente tartja edzésit a helyet ingyen biztosító Lévay Gimnáziumban. Nem véletlenül tartották ott a szerdai adományátadást sem, amelyet követően a Miskolci Jegesmedvék és a Miskolc Autó csapata barátságos mérkőzést játszott a Lady Lions–Sólyomszem csörgőlabda csapatával.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában