Helyi közélet

2014.02.16. 15:28

Fesztiválkatlan és uszoda Tokajban

Tokaj - Kedvező 2014-es esztendő áll Tokaj előtt! - mondta Májer János, Tokaj polgármestere.

Tokaj - Kedvező 2014-es esztendő áll Tokaj előtt! - mondta Májer János, Tokaj polgármestere.Egyrészt hiszek abban, hogy az embereknél több pénz van. Ezt abból is tapasztalom, hogy az éttermeinkben és szállodáinkban a vendégek száma egy kicsit növekedett már tavaly is. Ebben az évben viszont átadjuk augusztusban a Fesztiválkatlant, amely 2500 főt tud majd befogadni. Meggyőződésem, hogy jó programokkal vonzani fogja a turistákat. Olyan attrakció lesz ez, amely az egész térségben nincs! Kiterjed akár Miskolcig, Nyíregyházáig a vonzereje.

Kiderült az is, hogy a város ugyanakkor 2014-ben "kap" egy uszodát a tanuszoda programban, amelynek nagyon örülnek a tokajiak: december 31-ig Májer János hiszi hogy elkészül.

- Vannak olyan ismereteim is, hogy befektetők szállodát akarnak építeni Tokajba: egy 50 szobást - tudtuk meg a polgármestertől, aki azt is elárulta, hogy talán végre elkezdődik az Arany Sas szálloda (át)építése is, ugyanis az illetékes hatóságok megadták minderre az engedélyeket.

Jelentősebb borturizmus

Májer János hangsúlyozta azt is, hogy a borfogyasztási szokások pozitív változásaival még inkább jelentősebb lehet a régióban a borturizmus.

- A Hegyaljának biztosított 100 milliárd forintból számos borászatnak jut pénz fejlesztésre, és ez is a minőség javára fogja fordítani a borfogyasztást - mondta. - Ez igaz a pálinkafogyasztásra is, hiszen az amit évtizedekkel ezelőtt tapasztalhattunk ennek kapcsán, már a múlté.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában