Helyi közélet

2014.02.12. 15:59

Értékeltek: Miskolcon is rend a lelke mindennek

Miskolc - A Miskolci Önkormányzati Rendészet 2013. április elsején alakult meg.

Miskolc - A Miskolci Önkormányzati Rendészet 2013. április elsején alakult meg.Az eddigi eredményekről Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetője számolt be szerdán, de többek között beszédet mondott az eseményen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Sebestyén László országgyűlési képviselő, és dr. Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya is.

- Tízből nyolc miskolci azt szeretné, ha a város közrendje jobb lenne - mondta Miskolc polgármestere. - A megoldandó feladat nem kicsi, ezért 2010-től ennek megoldására tettünk lépéseket a rendészet létrehozásával is. Az alapok stabilak! Miskolcon rendnek és biztonságnak kell lennie, amit az embereknek is érezniük kell.

Vincze Csaba arról is beszélt, hogy az országban elsőként Miskolcon jött létre rendészet tavaly 90 fővel és öt autó (amiből kettő terepjáró) áll rendelkezésükre. Megtudtuk: közel 120 darab térfigyelő kamera képeit ellenőrzik és tavaly december 31-ig 37870 alkalommal intézkedtek.

Sebestyén László arról mesélt, hogy képviselőtársait hívta meg a városba, amelyről néhány nap után megváltozott vendégei véleménye: "Nem olyan rossz Miskolc, mint a híre" - tette hozzá.

A közrend bonyolult fogalomrendszer, aminek csak egy szeletét tudja képviselni a rendőrség - mindezt már dr. Bogyay Ferenc mondta, aki kiemelte, hogy mennyire fontos a rendőrség demonstratív jelenléte. Ennek apropóján jött létre a rendőr-rendész járőrpáros, amire Miskolc 65 millió forintot szánt.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában