Helyi közélet

2014.02.07. 15:44

Az ön gyermeke minek tanul?

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szembesítettük a szülőket a keresett szakmák toplistájával. Tudtak róla, de hát a gyerek...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Szembesítettük a szülőket a keresett szakmák toplistájával. Tudtak róla, de hát a gyerek...Tudja-e ön, hogy ma mely szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni, és melyekkel lehet viszonylag jó fizetéshez jutni? És ha mindezzel tisztában van, ajánlotta, ajánlja-e ezt pályaválasztás előtt álló gyermekének? A kérdéseket szülőknek tettük föl, hiszen rohamosan közeleg a középiskolai és a felsőoktatási jelentkezés határideje. És miután megtudtuk, hogy az ő gyermekük milyen pályán indult vagy indul el, szembesítettük őket a keresett szakemberek toplistájával, melynek elején a gépészmérnökök, a villamosmérnökök és az informatikai szakemberek állnak. A szülők nem lepődtek meg ezen.


Akiket keresnek

A különböző állásportálok összesített ajánlatai szerint jelenleg a következő szakembereket keresik a leginkább a munkáltatók (zárójelben, hogy hány munkavállalót keresnek az országban összesen): gépész- és villamosmérnök (1383), Informatikus (866), értékesítés és kereskedelem (726), pénzügy és számvitel (519), bolti eladó és pénztáros (381), ügyfélszolgálati munkatárs (350), szállítás és logisztika (283), adminisztráció és asszisztencia (278), HR, munkaügy (193), biztosítási ügyintéző (178)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában