Helyi közélet

2014.01.27. 18:11

Visszaélés Miskolcon

Miskolc - Egy akció eredményeként fél tucat autós ellen indult közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Miskolci Rendőrkapitányságon, akik mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel éltek vissza.

Miskolc - Egy akció eredményeként fél tucat autós ellen indult közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Miskolci Rendőrkapitányságon, akik mozgáskorlátozottak részére kiállított parkolási engedéllyel éltek vissza.A Miskolci Rendőrkapitányság és a Régió Park Kft. munkatársai 2014. január 22-én, közös akció keretében ellenőrizték, hogy a fizető övezetben mozgáskorlátozottaknak kiállított kártyával díjmentesen parkoló járművezetők valóban jogosultak-e a kedvezmény igénybevételére.

Az akció során a rendőrök hat személyt állítottak elő, akik a rendelkezésre álló adatok szerint oly módon parkoltak személygépkocsijukkal, hogy parkoló jegyet nem vásároltak, s a gépjármű szélvédőjére más személy részére kiállított mozgáskorlátozott parkolási igazolványt helyeztek ki. Az igazolvány használatára jogosult személyek azonban sem a gépkocsi érkezésekor, sem távozáskor nem voltak jelen.

A szervezett ellenőrzések célja az ilyen típusú visszaélések visszaszorítása, ezzel is biztosítva a mozgásukban korlátozott emberek jogait. A jogosulatlan kártyahasználat minden esetben büntetőeljárást von maga után.

Hasonló, közös akcióra a közeljövőben is számíthatnak Miskolcon a gépjárművezetők.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában