Helyi közélet

2014.01.30. 11:59

Városnézésen a miskolci idegenvezetők

Miskolc - Szerdán folytatódott a miskolci TDM Tanulmányúton Miskolcon programja, amelyre a szervezet a helyi turisztikai szolgáltatókat várta.

Miskolc - Szerdán folytatódott a miskolci TDM Tanulmányúton Miskolcon programja, amelyre a szervezet a helyi turisztikai szolgáltatókat várta.Belvárosi városnézésen vehettek részt az érdeklődők, ahol a TDM munkatársai mutatták be a 2014-es garantált városnéző programokat a vendégváróknak, akik a Tourinform irodától indultak és a Szinvaterasz, Déryné utca, Hősök tere, Deák tér, Kossuth utca, Miskolci Galéria, Városház tér, Szent István tér, Erzsébet tér, Szinva- híd, Európa tér érintésével közel két órás túra után a Miskolc Kávézóban pihenhettek meg.

Februárban a várban

- A cél az volt, hogy azt az utat járjuk be, amely úgymond garantált programként megtudnak mutatni a turistáknak a miskolci szállásadók - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kupcsik Sarolta, a Tourinform iroda munkatársa. - Fontos, hogy már az idegenforgalmi szezon előtt az idegenvezetők tisztában legyenek az aktuális belvárosi ajánlatokkal. Hol, és milyen kiállítások, vagy programok nézhetőek meg. Mindezek mellett az is szempont volt, hogy érdekesebb miskolci gasztronómiai kínálatról is képben legyen a várost bemutató.

Kupcsik Sarolta elmondta azt is, hogy a legpozitívabban azt fogadta a több, mint tíz fős szerdai csapat, hogy az Avas Szálló "ki lett találva", és ha egyelőre nincs is funkciója az épületnek, de az ablakaiban elhelyezett alkotások sokat tompítanak az épület romlásán.

A programsorozat februárban a jelenleg felújítás alatt lévő diósgyőri vár megtekintésével, az ottani 2014-es programkínálat megismerésével folytatódik.

ÉM-JLI

Pannon, Lilla, és app

A program 2013 decemberében a Pannon-tenger Múzeum bejárásával kezdődött, majd január közepén Lillafüredre látogattak el a résztvevők, ahol is első kézből kaphattak tájékoztatást a Bükki Nemzeti Park idei programjairól, illetve az Északerdő Zrt fejlesztéseiről. A túra azért is volt nagyon aktuális, mert a Szent István Barlang jelenleg a világítási rendszer felújítása miatt zárva van (nyitás előre láthatólag a nyár elején), viszont a Függőkert tavaly átadása került, s elkészült a város első mobil applikációs (Guide@hand Miskolc) sétafejlesztéseinek első üteme is, amelynek keretében Lillafüred és környéke látnivalói kerültek feldolgozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában