Helyi közélet

2014.01.22. 17:01

Újjászületik a volt házasságkötő Diósgyőrben

Miskolc - Több, mint 193 millió forintból kap új funkciót a hosszú ideje üresen álló épület.

Miskolc - Több, mint 193 millió forintból kap új funkciót a hosszú ideje üresen álló épület.Évek óta "árvátlanul" romlik a volt Megyei Pedagógiai Intézet épülete a Bulgárföldön, amiben egykoron házasságkötő terem is működött. 2011-ben több alkalommal is foglalkoztunk a sorsával, hiszen akkoriban időről időre felröppent, hogy jövője lehet az Andrássy úton található épületnek. Három éve viszont "csak" annyit sikerült kiderítenünk, hogy a korábban a megyei önkormányzat tulajdonában lévő épület magánkézbe került, ám az akkori pletykák - mely szerint például szálloda lehet belőle - nem igazolódtak be és maradt az ingatlan sajnálatos pusztulása.

Egészen eddig, ugyanis több Olvasónk is arról számolt be lapunknak, hogy munkálatok kezdődtek az egykori pedagógiai intézetnek is otthont adó épületben. Valóban: a nem túl fényes állapotnak örvendő többszintes épület körül munkások serénykedtek szerdán is, akik már "csontvázra vetkőztették" a beton vázakat. Üvegestől tűntek el az ablakok, és minden ami még bent volt.

Az év végéig befejezik

Mint azt megtudtuk, a Trekk Invest Kft. szárnyai alatt megszépül és új funkciót kap a diósgyőri épület, hiszen több, mint 198 millió forintos támogatásból úgynevezett "Andrássy vállalkozói inkubátorház és innovációs központ" fejlesztése jön létre a miskolci kerületben, amelyet a tervek szerint ez év december 31-ig meg is valósítanak majd.

ÉM-JLI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában