Helyi közélet

2014.01.03. 08:58

Sajtótájékoztató a Kocsonyafesztiválról: Villámcsődület rendőrökkel

Miskolc - A Kocsonyafesztiválról tartott sajtótájékoztatót Rózsa Edit jogtulajdonos még szilveszter napján a miskolci Városháza előtt. Ugyanerre az időpontra – és még kettőre – flash mobot, azaz villámcsődületet is hirdettek a város három pontján: békajelmezesek szórakoztatták a járókelőket.

Miskolc - A Kocsonyafesztiválról tartott sajtótájékoztatót Rózsa Edit jogtulajdonos még szilveszter napján a miskolci Városháza előtt. Ugyanerre az időpontra – és még kettőre – flash mobot, azaz villámcsődületet is hirdettek a város három pontján: békajelmezesek szórakoztatták a járókelőket. A sajtótájékoztató végén azonban rendőrök érkeztek, akik igazoltatták a jelenlévőket. Mint mondták: a médiából szereztek tudomást a szabadtéri eseményről. Majd figyelmeztetésben részesítették a szervezőket.

A rendőrség egy helyi internetes portálon 2013. december 30-án este közzétett felhívás alapján szerzett tudomást a kocsonyafesztivál megtartásáért küzdők „villámcsődületéről" – közölte az Észak-Magyarországgal a történteket dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Véleménynyilvánítás

„A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján a gyülekezési jog gyakorlása körében tartott véleménynyilvánítás előzetes bejelentéshez kötött, ezért a rendőrök a gyülekezés okának tisztázása érdekében a jelenlévőket igazoltatták és a rendezvény szervezőjével a helyszínen felvették a kapcsolatot. Tekintettel arra, hogy az ügyben egy internetes portálon keresztül, mindenki számára felhívást tartalmazva – véleménynyilvánító rendezvényt szerveztek, így azt a rendőrség demonstrációként kellett, hogy kezelje, még ha arra egyébként a sajtó képviselőit is meghívták" – fogalmazott Gaskó Bertalan.

Az intézkedő rendőrök szóban tájékoztatták a szervezőt a közterületi rendezvénnyel kapcsolatosan őt terhelő bejelentési kötelezettség elmulasztásáról és figyelmeztetésben részesítették, amit tudomásul is vett – tette hozzá a szóvivő.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában