Helyi közélet

2014.01.08. 23:20

Nyilvánosan vitáznának a „miskolci kocsonyáról"

Miskolc - A tisztánlátás érdekében nyilvános fórumot kezdeményeztek a „Maradjon a Kocsonyafesztivál a helyén, Miskolcon!" Facebook-csoport tagjai.

Miskolc - A tisztánlátás érdekében nyilvános fórumot kezdeményeztek a „Maradjon a Kocsonyafesztivál a helyén, Miskolcon!" Facebook-csoport tagjai. A közel négyezer tagot számláló civil kezdeményezés nevében dr. Ignácz Dávid szerdán nyílt levelet adott át a Kocsonyafesztivál ötletgazdájának, Rózsa Editnek, és ugyanezt a meghívót szerette volna átadni dr. Kriza Ákos polgármesternek is.

Mint ismert: Miskolcon február 20–23-ra Kocsonyafarsangot hirdetett a város, ez nem a megszokott Kocsonyafesztivál másik neve, hanem egy új rendezvényé, amelyet a város turisztikai cégei rendeznek. A csoport azonban azt szeretné, ha a városvezetése és a Kocsonyafesztivál ötletgazdája, Rózsa Edit nyilvános fórumon beszélnék meg a vitás kérdéseket.

Dr. Kriza Ákos nem volt a hivatalban, így a csoport tagjai – közel harmincan – dr. Sömjéni Éva kabinetvezetőnek adták át a levelet. Amikor a levél átadói azt firtatták, számíthatnak-e válaszra, a kabinetvezető hangsúlyozta: „Biztosan, hiszen jogkövető magatartást tanúsítunk."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában