Helyi közélet

2014.01.04. 12:21

Nézőpont: Készenlét

<em>Bevallom én nagyon szeretem a telet, mert nekem nagyobb a varázsa, mint bármelyik évszaknak. Biztosan szoros az összefüggése a karácsonyi születésemmel, illetve azzal a „szerencsés" alkattal, hogy sosem fázom, viszont nyáron már az UVB betűszótól is kiver a víz. Nem is beszélve a rövid nadrágról, ami szerintem nincs kész</em>.&nbsp;<strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Bevallom én nagyon szeretem a telet, mert nekem nagyobb a varázsa, mint bármelyik évszaknak. Biztosan szoros az összefüggése a karácsonyi születésemmel, illetve azzal a „szerencsés" alkattal, hogy sosem fázom, viszont nyáron már az UVB betűszótól is kiver a víz. Nem is beszélve a rövid nadrágról, ami szerintem nincs készPásztor Attila jegyzete.Tudom ez furcsán hangzik, de lehet szeretni ilyenkor a csupasz fák végre látható ága-bogait, előbújnak a lomb alatt megbúvó, amúgy sosem látható fészkek, és a madarak sem tudnak eltűnni a levelek között. Persze gólyát hiába keresnék most, csak egy-két kevés identitástudattal rendelkező maradt itt szabadon, meg az állatkertiek. Pedig ebben az időben lehet még ők sem fáznának hosszú lábaikkal a vízben gázolva. Mert ugye az időjárás jelenleg fittyet hány az évszakra, pontosabban ahogyan a meteorológusok szoktak fogalmazni az „ilyenkor szokásosra", hiszen napközben – sőt többnyire éjszaka is – tobzódunk a pluszokban.

Nem vagyok nagy szerelmese a téli sportoknak, de nekem hiányzik a hó – persze nem az egy nap alatt lehulló „tízméteres" az átfúvásokkal. Csak az a filmszerű, amiben jó hóembert építeni. Meg bentről a melegről nézni, ahogyan a kutya hempereg benne. Mert annak van az ideje. Visszás érzés, hogy a gázszámlám meg bőven elmarad az „ilyenkor szokásostól", ami pedig jó. De tudjuk, mert népi bölcselet és hallom is naponta bárhol járok: „Lesz ennek még böjtje!" Lesz bizony, mert a tél nem marad el, az tuti, de ez nem böjt, hanem az élet, a természet rendje. Úgyhogy kedves mindenki: legyen azért készenlétben a sapka, sál!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában