Helyi közélet

2014.01.29. 16:23

Nézőpont: Ha esett, ha nem

<em>Bár sokakat megrémisztett, hogy januárban hó esett, azért szerencsére az évszakok és az időjárás változásaival tisztában lévő honfitársaink inkább örültek múlt hétvégén Holle anyó produkciójának, mintsem megharagudtak volna érte.</em> Juhász-Léhi István jegyzete.

Bár sokakat megrémisztett, hogy januárban hó esett, azért szerencsére az évszakok és az időjárás változásaival tisztában lévő honfitársaink inkább örültek múlt hétvégén Holle anyó produkciójának, mintsem megharagudtak volna érte. Juhász-Léhi István jegyzete.Igaz, nagyobb tömegre számítottam magam is szombaton, ugyanis hiába kerestem a rikácsoló gyerekhadakat a lakótelep játszóterén, nem volt ott. A Népkertben is egy, azaz 1 forradalmi alkatú anyukával találkoztam, pedig ő sem volt kommandós forma. Mindössze ő is arra emlékezett, hogy a megboldogult 70-es, 80-as években ha esett a hó - ha nem - , rohantunk le, vagy ki játszani.

Serénykedő apukák hordták a vizet és készítettek a lányoknak, fiúknak mini koripályát, miközben mi ádáz hócsatát vívtunk a Vándor Sándor utcaiakkal. Egyszer meg is sérültem: csak jóval később, este vette észre drága jó anyám, mert a drapp sapka enyhe vöröses foltokat hordozott. Egy kő lehetett begyúrva a fehér golyóba. Az csattant a fejtetőn és okozott dudort, bőrpírt, felületi sérülést. Komolyan venni? Dehogy! Két sapkát húzott a fejemre jó anyám.

Most? Üres volt szombaton Lillafüred, Ómassa, és Garadna is és ez nem csak nekem tűnt fel. Jó, jó hideg volt, 6 fok volt mínuszban, de akkor is. A hét utolsó napja szerencsére javított ebéli búslakodásomon: megtelt a hegy Bükkszentkereszten. Elindult a lovasszán kiscsikóstól, a Gyógyítókövek és Lófőtisztás környékén is volt mocorgás. Jól esett a forró tea, jól csúszott a forralt bor. Úgyhogy van remény. Van, hogy az "X dobozok" és tv-k fogságából ki lehet szabadulni.

Akár ezen a hétvégén is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában