Helyi közélet

2014.01.19. 18:08

Miskolctapolcára költözik a Kocsonyafesztivál

Szikszó, Miskolc - Szikszó nem akarta elvenni e rendezvényt, csak kiegészítő rendezvényekkel kapcsolódik a Kocsonyafesztiválhoz.

Szikszó, Miskolc - Szikszó nem akarta elvenni e rendezvényt, csak kiegészítő rendezvényekkel kapcsolódik a Kocsonyafesztiválhoz.A Karola Alapítvány működtetésében lévő Miskolctapolcán található egykori autós kemping ad otthont március 7-9 között a Miskolci Kocsonyafesztiválnak. Az alapítvány - amely egyébként Szikszó önkormányzatának a tulajdonában van - és a Kocsonyafesztivál szervezői erről írtak alá együttműködési megállapodást január 16-án. Szikszó polgármesterétől, Füzesséri Józseftől megtudtuk, hogy a hajdani autós kempinget már harmadik szezonban működteti az alapítvány, elsősorban azzal a céllal, hogy a szikszói gyerekek, családok, idősek pihenését szolgálja. Az öthektáros terület adott eddig helyt a Szikszó Majálisnak, valamint a dél-abaúji városban élő diákok erdei iskoláinak. Az elmúlt év nyarán egy nagy érdeklődést kiváltó autós fesztivál is ezen a területen zajlott.

Méltó helye

Szikszó nem akarta elvenni Miskolctól azt a rendezvényt, ami a miskolciaké, bár Szikszó elég erős ahhoz, hogy egy ilyen nagyságrendű fesztiválnak megfelelő otthont adjon - jelentette ki Füzesséri József. Mivel Miskolctapolcát méltatlanul felejtették el az utóbbi esztendőkben, ezért méltó helye lesz majd ennek a jelentős múltú programnak ezen a területen. Szikszó kiegészítő rendezvényekkel kapcsolódik a Miskolci Kocsonyafesztiválhoz. Március 1-én a tavaly felújított Inkubátor Ház ad otthont a Kocsonyabálnak, március 14-én pedig Kocsonyagála lesz. Március 8-án pedig a Szikszói Városi Uszodában rendezik meg a II. Békaúszóversenyt, amelynek a fővédnöke Wladár Sándor, aki a moszkvai olimpián a 200 méteres hátúszásban olimpiai bajnok lett, Széchy Tamás csapatából elsőként.

A Szikszói Városi Uszoda különlegessége, hogy vizét az úszóverseny idejére már nem klórral fogják fertőtleníteni. A REDO Water System Kft. 2013 nyarán települt Szikszóra, akik egyedi innovációjú vízfertőtlenítő berendezéseket gyártanak. A németországi székhelyű világcég ajánlotta fel az uszoda számára az új fertőtlenítőt, amelyet a nemzetközi úszóversenyre kívánnak üzembe helyezni. Füzesséri József, Szikszó polgármestere a bál és a verseny háziasszonyának a REDO Water System Kft. marketing igazgatóját, Nagy Anikót kérte fel.

BGy

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában