Helyi közélet

2014.01.22. 09:00

A magyar kultúra napja - Mindennapjaink fontos része

Miskolc -  „Számomra egyszerűen mindent jelent a kultúra, olyan értelemben, mint például a közlekedés vagy hogy most ettem egy menüt – fejti ki Kákóczky András, a Miskolci Galéria igazgatóhelyettese.

Miskolc -  „Számomra egyszerűen mindent jelent a kultúra, olyan értelemben, mint például a közlekedés vagy hogy most ettem egy menüt – fejti ki Kákóczky András, a Miskolci Galéria igazgatóhelyettese. – Nem csak a galéria vagy a színház, hanem például egy rántotta elkészítése, elfogyasztása. Véleményem szerint többet jelent, mint a civilizáció, hogy van angol WC és tömegközlekedés, mert az ezekkel való „bánásmódot” jelenti – határozza meg.”

„Rendben van az ünnepnap, de a mindennapjainknak kellene kulturálisabbaknak lenniük. A magyar kultúrát, nem feltétlenül egy könyv elolvasása vagy színdarab megtekintése jelenti, nem kell hozzá feltétlenül „ egy régi szóval élve ” katartikus élmény, csak annyi, hogy „élvezhetőbb”, könnyebben elviselhető legyen maga az élet” – foglalja össze Kákóczky András.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában