Helyi közélet

2014.01.30. 19:09

Mentenék a diplomákat

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miskolcon is komoly gond a diplomások hiányos nyelvtudása. De lesz segítség.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Miskolcon is komoly gond a diplomások hiányos nyelvtudása. De lesz segítség.Kommunikáció és magyar szakon végzett 2011-ben a Nyíregyházi Főiskolán Csáki Alexandra. Csak egy probléma van, hogy a nyelvvizsgáját nem tudta megszerezni a főiskolai záróvizsgáig, így a diplomáját sem kapta meg. Bár a főiskolai évek alatt dolgozott is, mégsem volt pénze arra, hogy kifizesse a magántanárt vagy a nyelvtanfolyamot. Azt mondta, ő az anyagiak miatt nem tudta megszerezni a nyelvvizsgáját.

Most egy napilap szerkesztőségében dolgozik, úgyhogy pénze már van, csak most meg a szabad ideje kevés. Hallott a kormány diplomamentő programjáról, ami ingyenes nyelvtanfolyamot kínál azoknak a fiataloknak, akik nyelvvizsga hiányában nem kapták meg a diplomájukat. Alexandra úgy vélekedik: ha a hétvégén járhatna a tanfolyamra, akkor az számára nagy segítség lenne. És úgy érzi, a programban szereplő 240 óra már elég lenne ahhoz, hogy megfelelő szintre jusson az angoltudása. Bár, jegyzi meg, most a munkahelyén is van lehetősége nyelvtanulásra, és ez szintén nagyon hasznos. Alexandra azért még hozzáteszi:

– Valószínűleg sokaknak segít majd a diplomamentő program, csak kár, hogy épp most hirdették meg, mert így nagyon kampányszagú.

További részletek az eszak.hu-n és az Észak-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában