Helyi közélet

2014.01.22. 19:57

Megyei vadászmúzeumot szeretnének

Kazincbarcika - A vadászok kezdeményezésére először találkoztak a megyénkben működő kamarák vezetői.

Kazincbarcika - A vadászok kezdeményezésére először találkoztak a megyénkben működő kamarák vezetői.Az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete kezdeményezésére január 21-én először találkoztak a megyénkben működő kamarák vezetői a Magyar Turizmus Minőségi Díjat elnyert kazincbarcikai Ambrózia Étteremben. Kriston Nándor, a vadászkamara megyei területi szervezetének elnöke - akit az elmúlt év végén választottak meg - köszöntőjében elmondta, hogy a megye vadászai 1997-ben alakították meg szervezetüket. Ismertette a vadászkamara legfontosabb céljait, például a hivatásos és sportvadászok érdekeinek védelmét, képviseletét, a vadászati hagyományok ápolását, a vadvédelem elősegítését. A vadászkamara közfeladatként elsősorban a vadászjegyek kiadását és érvényesítését végzi, a tagnyilvántartás vezetését, szervezi az állami vadászvizsgát, a vadhúsvizsgáló képzést, a kötelező továbbképzéseket és szakmai konferenciákat. Az elmúlt 4 évben 29 vadásznapot rendeztek megyénkben. A 31 éve alakult Miskolci Vadászklub tevékenységét is segíti a kamara. A terveikről szólva megemlítette Kriston Nándor, hogy szeretnének egy megyei vadászmúzeumot létrehozni Miskolcon, hogy az értékes trófeák ne bicskanyélként végezzék. Riz Gábort, a megyei közgyűlés alelnökét megkerestük ez ügyben, aki azt tanácsolta, hogy jelezzük kérésünket a megyei fejlesztési tanácsnak. Ez megtörtént, a levelet már postára adtuk.

Varga István, a Személy-,Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara megyei szervezete elnöke hasznosnak nevezte a vadászkamara kezdeményezését a kapcsolatfelvételre és reményét fejezte ki, hogy a jövőben folytatódnak a szakmai párbeszédek. Dr. Lengyel Béla, a Magyar Állatorvosi Kamara megyei elnöke szerint a praxistörvény problémákat is okoz. Szomorú, hogy lassan már a ló is a kedvetelésből tartott állatok közé tartozik. Holló Csaba, a B-A-Z Megyei Mérnöki kamara elnöke sérelmezte, hogy bevételeik 40 %-a elvonásra kerül, mivel a kiválóan bevált creditrendszert megszüntették. Dr. Csontos János, a B-A-Z Megyei Ügyvédi Kamara elnöke büszkén szólt arról, hogy az ő szervezetük a legrégebbi, hiszen 1875-től működik. Fodor László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B-A-Z Megyei Igazgatósága igazgatója azt fejtegette, hogy a szemléletváltás értelmében nem a kamaráknak vannak tagjai, hanem a tagoknak van kamarájuk.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában