Helyi közélet

2014.01.09. 17:00

Lezárt ügyek: bíróság elé állhatnak az arlói uzsorások

Arló, Ózd - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy arlói uzsorással és három társával szemben.

Arló, Ózd - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy arlói uzsorással és három társával szemben.Uzsorabűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság az arlói 23 éves B. Zoltánnal és társaival szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2009 szeptemberétől elfogásukat megelőzően a környezetükben, nehéz anyagi helyzetben lévő, többnyire magukat segélyekből fenntartó embereknek adtak kölcsönöket. A pénzügyi tranzakció havonta 50 százalékos tisztességtelen kamatot vonzott maga után. Azokat a sértetteket, akik a kölcsönkért összegeket és annak kamatait nem akarták, vagy nem tudták törleszteni, a gyanúsítottak veréssel fenyegették meg.

A nyomozás eredményeként a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra B. Zoltánnak 2012. szeptember 7-én a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását, míg a társánál az arlói 51 éves B. Miklóssal szemben 2012. november 23-án. A rendőrkapitányság az üggyel kapcsolatban zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az arlói 51 éves B. Miklósnéval és a 23 éves B. Alexandrával szemben.

Az ügyben indított nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság 2014. január 6-án lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában