Helyi közélet

2014.01.18. 18:19

Kifogott rajtuk a piros alma

Miskolc - Megyénkben több mint 4 ezer diák írta meg szombaton a központi írásbeli teszteket.

Miskolc - Megyénkben több mint 4 ezer diák írta meg szombaton a központi írásbeli teszteket. Izgatott szülők várakoztak szombat délelőtt a Földes Ferenc Gimnázium előterében. Gyermekeikért izgultak, akik épp a központi írásbeli feladatsorokon törték a fejüket az iskola első és második emeletén. A 6 és 8 osztályos képzésre jelentkezők, valamint a nyolcadikosok is ezen a napon adtak számot tudásukról. A Földesben több mint 200-an írták meg a központi feladatlapokat, megyeszerte pedig több mint 4 ezren.

Amíg a gyerekek az utolsó matekfeladaton törték a fejüket, a szülőket faggattuk, hogy élték meg ezt a két órát.

Csiszár István édesapa először viccesen azt mondja, hogy éjszaka alig tudtak aludni, de aztán bevallja, ez nem igaz. Persze azért izgulnak a gyerekért mint minden szülő. Az édesanya, Wassermann Judit hozzáteszi, gyermekük kitűnő tanuló, úgyhogy bíznak a jó eredményben. A felvételiről pedig az a véleményük, hogy a központi írásbeli azért nem szerencsés, mert ha a stressz miatt elrontja a gyerek, nincs javítási lehetőség. Úgy gondolják, valami más felvételi módszert kellene kitalálni, de hogy pontosan milyet, azt ők sem tudják.

További részletek az ESZAK.HU-n és az Észak-Magyarországban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában