Helyi közélet

2014.01.19. 21:03

Élelmiszercsomagokat osztottak Hernádkakon

Hernádkak - A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intervenciós segélyprogramból származó tartós élelmiszereket vitt Hernádkakra, amiket az önkormányzat osztott ki a rászorulóknak csütörtök délután. Az eseményen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Hernádkak - A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intervenciós segélyprogramból származó tartós élelmiszereket vitt Hernádkakra, amiket az önkormányzat osztott ki a rászorulóknak csütörtök délután. Az eseményen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.Hajdú János polgármester elmondta, mára hagyománnyá vált a településen, hogy a segélyszervezet évente kétszer jól tárolható, teljes értékű élelmiszert oszt szét a rászorultak között. Lakcímenként egy csomagot kapnak az érintettek, de olyanok is vannak, akik felajánlják másnak a sajátjukat. A most kiosztott csomagban alapvető élelmiszerek találhatóak: cukor, liszt és tészta. Az emberek várják ezeket a csomagokat, amelyek egyik legnagyobb előnye, hogy nem romlandóak, tehát tárolható.

Dr. Mengyi Roland a lakosokkal beszélgetve elismerően megjegyezte, hogy Hernádkak évről évre épül, szépül. Közel van Miskolchoz is, ami miatt egyre többen költöznek ide a városból. A munkától a családi rendezvényekig sok minden szóba került.

- Csontos László sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában