Helyi közélet

2014.01.10. 12:06

Adócsalás miatt lefoglalták egy mezőkövesdi cég árukészletét

Miskolc, 2014. január 10., péntek (MTI) - Adócsalás miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói lefoglalták egy mezőkövesdi autógumi kereskedéssel, és gumik szervízelésével foglalkozó cég mintegy húszmillió forint értékű gumiabroncs és felni készletét - tájékoztatta a testület észak-magyarországi regionális igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t pénteken.

Miskolc, 2014. január 10., péntek (MTI) - Adócsalás miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói lefoglalták egy mezőkövesdi autógumi kereskedéssel, és gumik szervízelésével foglalkozó cég mintegy húszmillió forint értékű gumiabroncs és felni készletét - tájékoztatta a testület észak-magyarországi regionális igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t pénteken.Kovács Dorina főhadnagy elmondta, hogy a gyanú szerint a cég több, valójában nem működő gazdasági társaság nevében Németországból szerzett be autógumikat és felniket, amelyeket mezőkövesdi telephelyén értékesített. Az ügyvezető az árut belföldi beszerzésűnek tüntette fel, így a gumik és felnik után az áfát senki nem fizette meg. Összesen 110 millió forint értékű árut szereztek be így.

Az adócsalással okozott hiány fedezeteként a pénzügyi nyomozók lefoglaltak 1100 autógumit és 250 felnit.

A nyomozás adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás miatt folyik, ami akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető - tette hozzá a szóvivő. Megjegyezte, hogy a cégnél adóvizsgálatot is indítottak.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában