Helyi közélet

2014.01.09. 11:30

A trófeákat is elvitték a szilveszteri betörők

Miskolc - Az idős asszonynak eddig három kutyáját mérgezték meg, és korábban már a kertjébe is bejártak.

Miskolc - Az idős asszonynak eddig három kutyáját mérgezték meg, és korábban már a kertjébe is bejártak.Betörtek szilveszter éjjelén egy 75 éves asszony miskolci házába, és gyakorlatilag minden értékét ellopták. A legszomorúbb, hogy a hírre már szinte fel sem kapjuk a fejünket, annyira mindennapossá váltak a hasonló bűncselekmények.

– Karácsonykor elvitt magához a Budapesten élő lányom, ott töltöttem a szilveszter éjszakát is, január elsején azonban azzal a hírrel hívott fel a szomszédasszonyom, hogy betörők jártak a házban, és mindent összeforgattak – mesélte Marika, aki teljes nevét annak ellenére nem adja történetéhez, hogy van mire büszkének lennie. A mozgássérült asszony mindig aktív életet élt, olyannyira, hogy 1955-ben tagja volt az Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett magyar női kosárlabdacsapatnak.

– Húsz évig kosárlabdáztam, ebből tízet töltöttem el a válogatottban – mesélte, hozzátéve: a szilveszteri betörők még ezt a trófeáját, az ezüstérmet is magukkal vitték. Fáj az elvesztése, de többi értékét jobban sajnálja.

– Aktív koromban rengeteg versenyen voltam, Európa-bajnokságokon, világbajnokságokon – a tolvajok a többi trófeát is vitték.

A „lábát" lopták el...

– Csípőprotézisem van, kerekes székben ülök, de már a kezem is annyira fáj, hogy nem tudom hajtani magam. Ezért végre, hosszú évek várakozása után sikerült vásárolnom egy elektromos hajtású kerekes széket, amit még csak ki sem próbálhattam, mert ellopták. Eredetileg 664 ezer forint az ára, amiből 66 ezret kellett kifizetni, de ezt is csak nehezen tudtam összerakosgatni – mesélte.

– Nem vagyok jogosult közgyógyellátásra, pedig úgy ingyen megkaphattam volna a széket, így viszont, hogy ezt, amit elloptak, kedvezménnyel megvettem, még vagy tíz évig nem is számíthatok másikra. Azzal nem csak itt a lakásban, hanem az utcán is közlekedhettem volna.

További részletek az eszak.hu-n és a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában