Helyi közélet

2013.12.18. 15:55

XIXO Zenekarok versenye 2014

Várjuk a régi motorosokat és új próbázókat, a nézőtérre zenerajongókat, a zsűriasztalhoz szakmabelieket: odacsapunk a húroknak!

Várjuk a régi motorosokat és új próbázókat, a nézőtérre zenerajongókat, a zsűriasztalhoz szakmabelieket: odacsapunk a húroknak!

A BOON és a XIXO egy tehetségkutató verseny keretében újfent színpadára invitálta a megye amatőr zenekarait.

Kialakult a döntő mezőnye

A versenyzők elbírálása az előválogatáson a szakmai zsűri szavazatai alapján történt. A jelentkezők közül a zsűri öt zenekart juttatott tovább.

A zsűri döntése alapján bejutott zenekarok:

Critical Mass / Kalef / Loading 36 / Sky Fanatic / Sunrise

A produkciókra szavazni lehetettt és a szavazatokkal egy további zenekart juttathattak az olvasók a döntőbe, ahol tehát 6 zenekar méri majd össze a tudását.

A szavazás végeredménye szerint a PTB Paperland csatlakozik a mezőnyhöz, íme a szimpátiaszavazás első három helyezettje:

1- PTB-Paperland

2- Cliche

3- No Name

A döntőt február 8-án 13 órától kerül megrendezésre!

A díjak

Az első három helyezett 50 000 Ft-os, 30 000 Ft-os és 20 000 Ft-os hangszervásárlási utalvánnyal és egy-egy karton XIXO Ice Teával lesz gazdagabb. A döntős zenekarok közül a miskolci városi rendezvényekre kapnak fellépési lehetőséget a szervezők által kiválasztottak.

Az Elwood Rendezvénytechnika különdíjként egy Miskolc városi klub, vagy iskolai koncert hang és fénytechnikáját biztosítja egy döntős kiválasztott zenekarnak.

A Szinva Rádióban egy hosszabb interjút készítenek az első 10 zenekarral, és lejátsszák a zenekarok demóit is.

Az Abaúj Tv-ben szerepelhetnek a döntős zenekarok klip lejátszásával (amennyiben van a zenekarnak kész klipje).

Az MZ Film Produkció klipkészítési kedvezményt ad minden csapat számára, aki részt vesz a versenyen. A szolgáltatásuk tartalmazza a klip szervezését, lebonyolítását, minimum 3 kamerával való forgatását Full HD felbontásban, illetve a teljes utómunka-sorozatot. Referenciák az alábbi számon kérhetőek: 70/394 3360.

A Magyar Zenész Médiacsoport felajánlása, hogy egy saját rendezvényén fellépési lehetőséget biztosít az első helyezett csapat számára.

A technikai feltételekről

- A zenekarok részére biztosítjuk az ének, szintetizátor kihangosítását, basszusgitár-, gitár erősítést, dob alapokat (cineket, pergőt, lábgépet hozni kell).

- Zenei betétek lejátszására van lehetőség: DVD, CD.

- Az elbírálás szakmai zsűri bevonásával történik. A saját szerzemények és az egyediség előnyt élvez.

Backline biztosítója: Hangszer Miskolc

Videó- és hangfelvételt készíti: Music Sajó

Különdíj felajánlója az Elwood Rendezvénytechnika

A zsűri tagjai

  • Fukk Attila (basszusgitár)
  • Havasi Zoltán (dob, billentyű)
  • Tímár Krisztián (gitár)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában