Helyi közélet

2013.12.02. 12:25

Toborzó a Barossban

Miskolc - Beindult a középiskolák hagyományos őszi akciója: nyílt napok keretében mutatkoznak be az általános iskolák végzős tanulóinak.

Miskolc - Beindult a középiskolák hagyományos őszi akciója: nyílt napok keretében mutatkoznak be az általános iskolák végzős tanulóinak.

A Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakközépiskola játékos anyanyelvi versenyt rendezett az érdeklődő diákoknak. Az intézménnyel való ismerkedés így interaktív folyamattá vált. A versenyzők testközelből tapasztalhatták a középiskola stílusát. Hogyan kérdeznek, hogyan kommunikálnak itt a tanárok? Milyen feladatokat kell megoldani? Mi a különbség és az azonosság a két iskolatípus módszerei között. Faragóné Csacsovszky Krisztina és Lődár Idikó szervező pedagógusok ötletes feladatokkal bombázták a nyolcadikosok agyát. A zsűri munkáját a 12.e osztály tagjai végezték nagy-nagy lelkesedéssel. Az izgalmas vetélkedő eredménye: Harmadik és első helyezést értek el a Selyemréti Általános Iskola csapatai. Második helyen a Kaffka Margit Általános Iskola végzett. Az okleveleket és ajándékokat Mikóné Szabó Irén, marketing és közéleti igazgató-helyettes adta át.

 A verseny után a tanulók érdeklődve tekintették meg a miskolci közlekedés és posta történetét bemutató kiállítást. A tárlat anyagát Dr. Ladányi Gáborné, a Közlekedés-üzemviteli munkaközösség vezetője mutatta be a vendégeknek. Nagy sikert arattak a terepasztalon zakatoló modellvonatok.

 Az iskola ebben a tanévben ünnepli 50 éves fennállását. Sok sikert és sok jó tanulót kívánunk a jubileumi tanévben!

 Bővebb információk: http://www.barossg-misk.sulinet.hu

 -TVÁ-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában