Helyi közélet

2013.12.12. 14:58

Nézőpont: Egy kupica vakcina

<em>Évről évről felmerül, hogy oltsunk-e (ha úgy tetszik oltassunk-e), avagy sem. Ez is – mint oly sok ügy – abszolút megosztja az embereket. Van, aki esküszik rá, hogy oltás nélkül nem úszná meg a telet, hetekre kiesne a vakcina jótékony hatása nélkül a munkából, amit nem engedhet meg magának. Van, aki ha nem is minden esztendőben, de úgy sakkozik, hogy beoltatja magát, "mert, ha a szomszéd bácsi be lett volna oltva, még mindig élne..."</em> <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Évről évről felmerül, hogy oltsunk-e (ha úgy tetszik oltassunk-e), avagy sem. Ez is – mint oly sok ügy – abszolút megosztja az embereket. Van, aki esküszik rá, hogy oltás nélkül nem úszná meg a telet, hetekre kiesne a vakcina jótékony hatása nélkül a munkából, amit nem engedhet meg magának. Van, aki ha nem is minden esztendőben, de úgy sakkozik, hogy beoltatja magát, "mert, ha a szomszéd bácsi be lett volna oltva, még mindig élne..." Juhász-Léhi István jegyzete.

Mások, nevezzük, hogy az ellentábor nagy, globális összeesküvést szimatolnak a háttérben. Mely szerint arra megy ki a játék, hogy a gyógyszerlobbi a csúnya médiát felhasználva igyekszik pánikot és hisztériát kelteni szerte a világban. Hogy a népek aztán a tű alá járuljanak és fizessenek is azért, hogy... Valahol a két álláspont között lehet az igazság.

Hol az egyik, hol a másik fél felé hajlok jómagam is, hiszen ki akar rettegni a H1N1-től és valami vidám kis influenza vírustól, ugyanakkor nem akarom magam beoltatni, mert inkább igyekszem megelőzni a bajt. Mézzel, fokhagymával, jó teákkal, sok mozgással és azzal, hogy lehetőség szerint minél többet vagyok a természetben.

Bevallom, a 2009-es H1N1-es hisztéria engem olyannyira magával ragadt és felizgatott, hogy mit tagadjam: bizony beoltattam magam.

Másnap este – fokhagyma már nem lévén – bekaptam két kanálka mézet... És egy kupica házi pálinkát a biztonság kedvéért , csak hogy hasson a vakcina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában