Helyi közélet

2013.12.09. 16:23

MSZP: nem kellett volna milliókat kidobni

Ózd - „13-14 millió forintot feleslegesen költött el Ózd a népszavazásra” – ezt Nyakó István országgyűlési képviselő, az MSZP ózdi országgyűlési képviselőjelöltje jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján.

Ózd - „13-14 millió forintot feleslegesen költött el Ózd a népszavazásra” – ezt Nyakó István országgyűlési képviselő, az MSZP ózdi országgyűlési képviselőjelöltje jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján.Elmondta: a Világsátor ügyében annak ellenére kellett megtartani a referendumot, hogy Ózd fideszes önkormányzata visszakozott, s lemondott a projekt megvalósításáról. Az ügy még nyár elején kezdődött: az ózdi képviselő-testület zárt ülésen döntött arról, hogy megvalósítják az uniós beruházást.

„Majd kitört a botrány, az információhiány miatt a helyiek mutyira, egyéni haszonszerzésre gyanakodtak. Ezt lovagolta meg néhány helyi politikus, s aláírásgyűjtésbe kezdtek a projekt megvalósítása ellen. A képviselő-testület végül szeptemberben visszavonta ugyan a zárt ülésen meghozott döntést, ám addigra ez már késő volt: összegyűlt a megfelelő számú aláírás, így mindenképpen ki kellett írni a referendumot” – emlékeztetett a politikus.

„Ha a helyi városvezetés bízik az ózdiakban, s ha először nem titkolózva, sunyi módon, zárt ülésen dönt a beruházásról, akkor most nem kellett volna milliókat kidobni az ablakon” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában