Helyi közélet

2013.12.10. 19:38

Leánykérés a múzeumban

Miskolc - Három hét alatt eddig több, mint 2500-an látták a pannon-tenger Múzeumot.

Miskolc - Három hét alatt eddig több, mint 2500-an látták a pannon-tenger Múzeumot."A kiállítás volt a legjobb hely és alkalom, hogy megkérjem a paleontológus barátnőm kezét. Egy életre szóló hála." Ha nem is minden bejegyzés leánykérésről szól a november 20-án megnyitott miskolci Pannon-tenger Múzeumának vendégkönyvében, de az írások méltatják a kiállítást, és a látogatók szeretetét tükrözik.

- Három év építkezés után nagyon jó érzés minden nap azzal szembesülni, hogy milyen sok látogatója van az új múzeumunknak - mondta az eddigi tapasztalatokról tartott tájékoztatón kedden dr. Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum igazgatója, aki elárulta azt is, hogy sokan karácsonyi ajándékként vesznek múzeumjegyet szeretteiknek.

Szolyák Péter, a HOM Földtörténeti és Természetrajzi Tár vezetője ugyanakkor elmondta, hogy a kiállításon néhány fontos elemét pótoltak az elmúlt napokban. Karácsonyig egy 17 méter hosszú időszalag és 2 darab érintőképernyős számítógép - a meglévő négy mellé - is a helyére kerül. Az akváriumba viszont már megérkeztek a tengeri halak, míg a rudapithecus rekonstrukció a tervek szerint januárban jön Miskolcra. Sőt! A jövőben webkamerát is felszerelnek a kiállítótérben.

A Pannon-tenger Múzeum december 23-26-ig és december 30 és 2014. január 2. között zárva lesz. A két ünnep között, azaz december 27-29-ig viszont 10-18 óráig várja a látogatókat.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában