Helyi közélet

2013.12.01. 13:36

Közlemény - Jobbik: állítsák le a „közmunkást az általános iskolába” programot

Miskolc - A Fidesz hallgat, így a miskolci Jobbik szólítja fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot: azonnal függesszék fel a december 2-án induló „közmunkásokat az általános iskolákba” oktatási programot – jelentette be Pakusza Zoltán a párt miskolci önkormányzati képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A Fidesz hallgat, így a miskolci Jobbik szólítja fel a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot: azonnal függesszék fel a december 2-án induló „közmunkásokat az általános iskolákba” oktatási programot – jelentette be Pakusza Zoltán a párt miskolci önkormányzati képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján.Mint mondta, a program szakmailag rossz és előkészítetlen, már most, indulása előtt megbukott. A Jobbikhoz eljutott hírek szerint teljes bizonytalanság uralkodik, sem az általános iskolás tanulók szülei, sem a tanárok nem tudnak részleteket a program lebonyolításáról.

Hangsúlyozta, a leendő „diákoknak” semmilyen követelményrendszernek nem kell megfelelniük, ami értelmetlenné teszi az esetleges erőfeszítéseket, az a tény pedig, hogy általános iskolás gyerekek közé teszik a felnőtteket, bizonyítja a szakmaiság hiányát. Pakusza szerint a program nem más, mint újabb milliós integrációs pénzek elszórása azért, hogy a foglalkoztatottsági statisztikákat kozmetikázzák a választások előtt.

A legszomorúbb azonban - tette hozzá -, hogy a kormányzat a kampány kedvéért a legkisebbek, az általános iskolás gyerekek érdekein is képes átgázolni. Ezen a ponton pedig a program már nem szakmai hiba, hanem bűn, a miskolciak pedig joggal lehetnek kíváncsiak Csöbör Katalin és Sebestyén László véleményére is, akik eddig nem szólaltak meg az ügyben. Amennyiben a KLIK változatlanul végrehatja a „Fidesz kampányfogását”, a Jobbik minden törvényes eszközzel küzdeni fog ellene – ígérte Pakusza Zoltán.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában