Helyi közélet

2013.12.13. 12:28

Közlemény - Jobbik: A Fidesz lemondott B.-A.-Z. megye kistérségeiről

Miskolc - Hiába a kormányzati sikerpropaganda, továbbra sem csökken Borsod-Abaúj-Zemplén leszakadása az országtól, legalábbis ez derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal beszámolójából, melyet csütörtökön tárgyalt a megyei közgyűlés.

Miskolc - Hiába a kormányzati sikerpropaganda, továbbra sem csökken Borsod-Abaúj-Zemplén leszakadása az országtól, legalábbis ez derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal beszámolójából, melyet csütörtökön tárgyalt a megyei közgyűlés.A Jobbik B.-A.-Z. megyei frakciója vészjóslónak tartja a megye lakosságának további csökkenését, az elvándorlás fokozódását. Az itt élők létbizonytalanságát jelzi, hogy az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) 40 %-kal marad el az országos átlagtól, a foglalkoztatottak száma tovább csökken, a regisztrált munkanélküliek 17 %-os aránya 58 %-kal rosszabb az országos mutatónál.

Dr. Mengyi Roland fideszes közgyűlési elnök szerint megyénk az ország zászlóshajója. Nos, a NAV beszámolójából az is kiderül, hogy az itt található tizenöt kistérségéből tizenkettő végleg süllyedni látszik: Borsod-Abaúj-Zemplén három fejlettebb kistérségéhez képest a tizenkét elfeledettben folyamatosan csökkennek a befektetések, a lakossági árbevételek és ezzel együtt az életszínvonal is.

Látva a már Borsod-Abaúj-Zemplénen belül is kialakult gazdasági-társadalmi szakadékot, a Jobbik vészharangot kongat a lemaradó kistérségek megmentéséért: frakciónk a csütörtöki testületi ülésen határozati javaslat benyújtását kezdeményezte annak érdekében, hogy a megyei közgyűlés együttesen gyakoroljon nyomást a kormányra a leszakadó vidékek megmentése érdekében.

A Fidesz javaslatunk munkatervbe vételét sem támogatta, ami jelzi, hogy a kormány már a szavak szintjén sem áll ki a megye mellett. A Jobbik frakciója ugyanakkor továbbra is napirenden tartja a kérdést, valljuk ugyanis, hogy az elfeledett kistérségeket csak kormányzatilag kontrolált gazdasági programmal lehet talpra állítani.

- Miklós Árpád, Jobbik B.-A.-Z. megyei frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában