Helyi közélet

2013.12.19. 11:24

Iskolai névadó ünnepség Putnokon

Iskolai névadó ünnepséget tartottak Putnokon, ahová Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár is ellátogatott.

Iskolai névadó ünnepséget tartottak Putnokon, ahová Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár is ellátogatott.A putnoki gimnázium 50-ik évfordulóját ünnepelte. A néhai iskolaigazgató Gomba Levente nevét vette fel az intézmény.

A jeles ünnepi program előtt szakmai fórumot tartottak a városháza dísztermében, ahol az államtitkár találkozott a város és a járásban található oktatási intézmények vezetőivel.

Tamás Barnabás országgyűlési képviselő a település polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd ezt követően Dr. Hoffmann Rózsa államtitkár asszony beszélt az oktatás jelenlegi helyzetéről. Dr. Váradiné Nagy Andrea a Putnoki Tankerület vezetője tartott szakmai megbeszélést az oktatási intézmény vezetőivel, tanáraival. A fórumon bemutatásra került a Putnok Városi Televízió által az oktatási intézményekről készült kisfilmje. Az államtitkár, interjút adott a Putnok Városi televíziónak, melynek témája az oktatás és a nevelés aktuális helyzete volt.

A program a gimnázium udvarán folytatódott , ahol Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár köszöntötte a diákokat, az ünneplőket és külön a családtagokat, majd beszédében kiemelte:

„egy ilyen nagy múltú város, amely 100 év óta mondhat magáénak középiskolát, amely sokszor átalakult, átszerveződött, de mindvégig volt és működött és sok jeles embert adott a környéknek, a hazának az méltán lehet arra büszke, hogy van ilyen iskolája. Méltó személyt találtak névadónak, továbbviszik egy nagy pedagógusnak és igazgatónak, Gomba Leventének a nevét."

A Gimnázium ez alkalomból ünnepelte fennállásának 50 -ik évfordulóját. Putnok Város Képviselő-testülete javaslata alapján – az iskola tantestülete, a szülői szervezet és a diákönkormányzat egyetértésével – a gimnázium egykori igazgatója tiszteletére a „Gomba Levente Gimnázium" nevet vette fel. Az ünnepségen leleplezték Gomba Levente emléktábláját, melyet a Putnokon élő Kónya István művésztanár készített.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában