Helyi közélet

2013.12.02. 17:17

Iskola helyett művházba járnak majd

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ipacs János közmunkás, érettségije és két szakmája van, mégis általános iskolai tananyagot kell tanulnia.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Ipacs János közmunkás, érettségije és két szakmája van, mégis általános iskolai tananyagot kell tanulnia.„Megalázó” – így értékelte a közmunkások tervezett képzését Ipacs János. Ráadásul arra készült, hétfőn indul az oktatás, de pénteken tájékoztatták: késik a program. „Érettségim van és két szakmám, keramikus és gépi forgácsoló. Ezek után üljek be az iskolapadba és tanuljam, azt, amit az általános iskola alsó tagozatosai” – mondta.

János és megyénkbeli több száz sorstársa hiába készült arra, hogy hétfőn elindul a közmunkásoknak meghirdetett kötelező képzés, a nagy vihart kavart program ugyanis több településen, így Miskolcon is csúszik. Az okát hivatalosan egyelőre nem tudni, az illetékesek ugyanis nem nyilatkoznak, a település vezetői is csak részleges tájékoztatást kaptak. Például azt: az iskolákban nem oktathatják a közmunkásokat, csak elszeparálva a diákoktól.

Részletek a keddi Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában