Helyi közélet

2013.12.09. 09:35

Hullt a vakolat a zsinagógáról

Borsod-Abaúj-Zemplén - Süllyed az épület, azért szakadt le egy darab a vakolatból.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Süllyed az épület, azért szakadt le egy darab a vakolatból.Komolyabb károkat nem okozott a pénteki szélvihar, de több helyen ágakat tört le. Olvasóink jelezték, hogy Miskolcon a zsinagóga belső udvarába omlott az épület faláról a vakolat.

Freund Jenő a miskolci autonom orthodox izraelita hitközség elnöke kérdésünkre elmondta, valószínűleg nem a szél bontotta meg a zsinagóga vakolatát, az épület süllyedése miatt vált el a faltól. „Már korábban is hullott a vakolat, 20-30 centiméteres darabok már régebben is estek le az épületről, pénteken azonban egy akkora darab szakadt le, hogy egy személyautót is beborított volna” – mondta, hozzátéve: a süllyedés már más károkat is okozott az épületben, például az ablakokat be kellett szegelni, mert már a kiesés határán voltak.

– Szerencse, hogy nem a Kazinczy utcai homlokzaton történ az omlás – tette hozzá az elnök –, ott meg is sérülhetett volna valaki.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában